uw huidige locatie:  Home > Coaching

Coaching

Coaching leek ooit iets nieuws, een nieuwe trend, maar dat was schijn. Filosofen uit de klassieke oudheid als Socrates en Plato wisten mensen al aan het denken te zetten door hun speciale manier van vragen stellen. Mede door de beantwoording kwamen nieuwe inzichten naar boven, kreeg men een andere kijk, ging anders denken of ontdekte nieuwe perspectieven. Coaching is later vooral bekend geworden door de sport. Topsporters weten als geen ander dat coaching een absolute voorwaarde is om hun doel te bereiken. 

Quatr-e-M kan middels professionele coaching van mensen, dan wel groepen mensen (directie, MT), op leidinggevend-, management- en/of directieniveau, het functioneren verbeteren en/of verder ontwikkelen en wordt voorkomen dat men eventueel vroegtijdig uitvalt. 

De leidinggevende krijgt via Quatr-e-M zicht op de oorzaak en gevolg van zijn gedrag en handelen. Men wordt zich bewust van zijn sterke- en minder sterke kanten én van de blinde vlekken en valkuilen. Het gaat hier verder om zowel persoonlijke- als zakelijke ontwikkeling, de leidinggevende leert meer zelfsturing in zijn functioneren aan te brengen: doelen worden effectiever bereikt. Mogelijke thema’s: persoonlijke ontwikkeling, gedrag, zelfmanagement, stress, omgaan met weerstand, communicatie, feedback geven en ontvangen, leidinggeven, verandermanagement, timemanagement et cetera. Een traject via Quatr-e-M duurt gemiddeld drie maanden, één sessie per week van twee- tot vier uren. Afhankelijk van de afgesproken doelen kan dit afwijken.